Heinäkuun 29. pidettäviin parlamenttivaaleihin osallistuu 20 puoluetta. Osa näistä puolueista on perustettu noin kuukausi ennen vaaleja. Vaaliteatterin keskiössä on pääministeri itse, jonka huhutaan rahoittaneen monien pikkupuolueiden luomisen tavoitteenaan näyttää maailmalle miten nämä vaalit ovat rehelliset ja puolueettomat.

Pääministerin puolueen ainoa vastaanotettava kilpailija CNRP hajoitettiin pääministerin toimesta korkeimman oikeuden päätöksellä.

Kambodza on demokratian verhoon kääritty diktatuuri. Vaalit ovat täällä aina tulenarka aihe, jonka vuoksi mellakoita ja väkivaltaisuuksia syntyy vaalien alla ja jälkeen.

Vaalit pidetään 29. heinäkuuta. Vältä Phnom Penhissä oleskelua. Tuhannet paikalliset jättävät kaupungin vaalien alla juurikin turvallisuussyistä. Olemme itse puolisoni kanssa menossa maaseudulle vaaleja evakkoon. Kymmenet tuttavani ovat ilmaisseet poistuvansa Phnom Penhistä vaalien ajaksi. Älä siis riskeeraa lomaasi. Pienemmissä kaupungeissa ja maaseudulla vaalit tuskin aiheuttavat mitään erityistä.

Alla video 2014 parlamenttivaaleista:

 

Suomen ulkoministeriön matkustustiedote:

Kambodža: matkustustiedote

Turvallisuustaso
Noudata erityistä varovaisuutta

Muut turvallisuustason tiedot
Poliittiset jännitteet voivat lisääntyä ajoittain Kambodzhassa. Vältä väkijoukkoja, mielenosoituksia ja poliittisia kokouksia sekä voimakkaiden mielipiteiden ilmaisemista Kambodzhan politiikasta tai kulttuurista. Seuraa tiedotusvälineitä.

Ajankohtaista
Maassa järjestetään parlamenttivaalit 29.7.2018.

https://um.fi/matkustustiedote/-/c/KH